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ACTUALITES - OCTOBRE - OCTOBER


35ème Foire aux moutons de Servoz Dimanche 9 octobre 2022 de 8h à 23h30.
Toute la journée, exposition de moutons et concours ovins, animation musicale, exposition artisanale, manège pour les enfants, fabrication de cidre et de bougnettes, exposition de tracteurs, repas midi et soir à la salle des fêtes.

All day long, sheep exhibition and sheep contest, musical entertainment, craft exhibition, merry-go-round for children, cider and bougnette making, tractor exhibition, lunch and dinner at the village hall.





DOCUMENTATIONS

ACTUALITES - NOVEMBRE- NOVEMBER


Festival Casse-croûte - Chamonix Du vendredi 28 octobre au mardi 1er novembre 2022 de 9h30 à 2h.
Casse-croûte est un festival hybride à la croisée de la gastronomie, du vin, de la culture, de la nature et de l’environnement qui a lieu à Chamonix. 
 
La première édition du festival Casse-Croûte se déroulera à Chamonix, du 28 octobre au 1er novembre prochain. 
 
Au menu : un festival de cuisine hybride, autour de nombreux chef·fes invité·es originaires et amoureux·ses de l’arc alpin européen : de Guillaume Monjuré à Nadia Sammut, des cheffes Manon Bocquentin et Thaïs Giannetti à Nicolas Darnauguilhem, ou encore les formidables Mathieu Rostaing-Tayard, Giuliano Baldessari, Oliver Piras et Alessandra del Favero… Sans oublier la carte blanche au restaurant Les Valseuses autour de la cheffe Mitsuko et de Laurent Garnier en cuisine

 
 
Casse-croûte is a hybrid festival at the crossroads of gastronomy, wine, culture, nature and the environment that takes place in Chamonix. 
 
The first edition of the Casse-Croûte festival will take place in Chamonix, from October 28th to November 1st. 
 
On the menu: a hybrid cooking festival, with many guest chefs from and lovers of the European Alps: from Guillaume Monjuré to Nadia Sammut, from chefs Manon Bocquentin and Thaïs Giannetti to Nicolas Darnauguilhem, or the formidable Mathieu Rostaing-Tayard, Giuliano Baldessari, Oliver Piras and Alessandra del Favero... Without forgetting the carte blanche at the restaurant Les Valseuses around chef Mitsuko and Laurent Garnier in the kitchen! 
 
A food festival dedicated to conviviality and sharing, enriched by multiple artistic and cultural proposals and formats: effervescent canteen, joyful tastings, meetings and spicy debates (in partnership with Actes Sud and Globule Radio), gastronomic escapades in the mountains, concerts and caloric dj sets. Or a chef invited to the EPHAD in Chamonix, an exhibition of chefs with their favorite knife, a soup contest and many participative projects with cultural structures and actors of the territory. 
 
Last but not least, the incredible, moving and emblematic landscape of the Chamonix Valley, the main character of a festival that is resolutely committed to and respectful of its environment. 


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